Mëngjes kampionësh

L800

Mëngjes kampionësh
Kurt Vonnegut
Përktheu Ataol Kaso

ISBN: 9789995682187

Sku: 042 Category: Kurt Vonnegut Tag:

Përshkrim

Shkrimtari i dështuar Kilgor Trofta dhe biznesmeni i suksesshëm Duejn Huver takohen në një festival artistik, në një qytezë të humbur të Miduestit amerikan. Prej këtij takimi, Huveri merr shtytjen e fundit drejt çmendurisë, ndërsa Trofta kthehet në figurë qendrore të letrave në Amerikë. Për Vonnegut, “Mëngjes kampionësh” është përsosja përfundimtare e mjeshtrisë së shkrimit, si dhe kritika e tij më e hidhur ndaj dështimit të “ëndrrës amerikane”.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

341