Kristos Armando Gezos

Kristos Armando Gezos lindi më 1988 në Himarë dhe në moshë të vogël emigroi, bashkë me familjen, në Greqi. Këtu kreu studimet për gjeodezi, në Universitetin e Athinës. Është autor i romaneve ‘Balta’ (2014), ‘Gjilpëra humbi’ (2021), i librit me tregime ‘Shilarësi’ (2016), dhe i librit për fëmijë ‘Pema që kishte si kokë një top’ (2019). Më 2013 është shpërblyer me “Çmimin Kombëtar të Autorit të Ri” për vëllimin me poezi ‘Frikëra të papërmbushura’.
‘Balta’ është vepra e parë e tij që botohet në shqip.

Po shfaqet përfundimi i vetëm