Philip K. Dick

Philip K. Dick (1928-1982) shkroi 121 tregime dhe 45 romane dhe konsiderohet ndër shkrimtarët më vizionarë të shekullit XX. Temat e identitetit njerëzor dhe natyrës së realitetit e përshkojnë të gjithë këtë krijimtari voluminoze. Më 1974 ai përjetoi një sërë përvojash fetare që i dhanë një kthesë të fortë metafizike veprës së tij.
Dick është ndër figurat më me ndikim në pop-kulturën bashkëkohore, duke
shërbyer si frymëzim apo referencë në letërsi, kinematografi, filozofi. Janë të
shumtë romanet dhe tregimet e autorit që janë kthyer në filma apo seriale,
ndër të cilët: Blade Runner (1982), Total Recall (1990; 2012), Miority Report
(2002), The Adjustment Bureau (2011), The Man in the High Castle (2015-).

Po shfaqen krejt 2 përfundimet