Witold Gombrowicz

Witold Gombrowicz (1904-1969) shkroi romanin “Ferdydurke” në moshë të re, çka i dha popullaritet në qarqet letrare polake të paraluftës. Plasja e L2B e vërviti në anën tjetër të botës, prej nga iu deshën 20 vjet që të lartohej, ngadalë dhe vendosmërisht, si një nga figurat qendrore të letërsisë moderne.

Po shfaqet përfundimi i vetëm