Eric Weil

Éric Weil (1904-1977) u lind në Gjermani, ku kreu studimet dhe përfundoi një doktoratë në filozofi mbi Pomponazzi-n nën drejtimin e Ernst Cassirer-it, për të vijuar me studime mbi Rilindjen, pranë Bibliotekës Aby Warburg. Më 1933, pas ardhjes së Hitlerit në pushtet, ekzilohet në Francë. Bashkëthemelues i revistës Critique me G. Bataille. Hegeli dhe shteti shënon një datë e rëndësishme në historinë e studimeve hegeliane.

Po shfaqet përfundimi i vetëm