Eric Hobsbawm

Eric Hobsbawm (1917-2012) ka qenë një nga historianët më të njohur të shek. XX. Ai lindi në Egjipt në një familje hebreje, fëmijërinë e kaloi në Vjenë dhe Berlin. Me ardhjen në fuqi të Hitlerit, familja e tij u shpërngul në Britaninë e Madhe, ku Hobsbawm-i përfundoi doktoratën në histori pranë Universitetitn të Kembrixhit dhe zhvilloi pjesën më të madhe të karrierës së tij. Ndër veprat e tij më të njohura janë trilogjia për historinë e shek. XIX (“Epoka e revolucionit”, “Epoka e kapitalit”, “Epoka e perandorisë”), “Epoka e ekstremeve” për historinë e shek. XX, si dhe “Kombet dhe nacionalizmi që nga 1780-a”.

Po shfaqet përfundimi i vetëm