Sinagoga e ikonathyesve

L1.000

Sinagoga e ikonathyesve
J. Rodolfo Wilcock
Përktheu: Arben Dedja

ISBN: 9789928185709

Sku: 101 Category: J. Rodolfo Wilcock Tag:

Përshkrim

Nga Introdukta e Arben Dedjes:

[…]

Janë 35 rrëfime (titulli i secilit syresh është një emër dhe mbiemër, për ne i padëgjuar), 35 biografi personazhesh të pagjasë, të gjithë ekscentrikë, ndonjëherë makabër, pak groteskë, rrallë të mençur: kryesisht “shkencëtarë” (por jo vetëm të tillë), qëmtuar në 200 vjet histori (nga gjysma e dytë e shekullit XVIII te gjysma e parë e shekullit XX); ca realë, ca kryekëput të shpikur, dhe shënimi i shkurtër që autori vë në fund të librit i ngatërron edhe më keq punët.
[…]

Informacion shtesë

Numri i faqeve

201