Letërsia naziste në Amerikë

L1.000

Letërsia naziste në Amerikë
Roberto Bolaño
Përktheu nga spanjishtja: Erion Karabolli

 

Sku: 116 Category: Roberto Bolaño Tag:

Përshkrim

“Letërsia naziste në Amerikë” është një enciklopedi biografike e gjithë shkrimtarëve të kontinentit amerikan, nga Kili në Kanada, në shekujt XX-XXI, të cilët shkrimtarë, për një arsye a tjetrën, përqafuan idetë dhe kauzat e ekstremit të djathtë. Është ngërthyer një spektër jashtëzakonisht i gjerë përvojash jetësore në këtë kaleidoskop personazhesh, veprash, shoqërish sekrete ose jo, shtëpish botuese të njohura apo të nëndheshme, organesh shtypi, sektesh e grupimesh gjithëfarësoj. Në thelb është orvatja e autorit për të zhvarrosur një të fshehtë, një figurë të mugët dhe shumëfytyrëshe, diçka mes fëmijës dhe përbindëshit: njeriun e kohës sonë.
“Letërsia…” është vepra e parë që tërhoqi vëmendjen e publikut ndaj një figure madhore të letërsisë botërore. Brenda pak vitesh, nga Bolaño do të vinin me radhë një seri veprash që sot zënë vend në rreshtin e parë të shkrimtarisë: përmbledhja me tregime “Thirrje telefonike”, romanet “Ylli i largët”, “Nokturne e Kilit”, dhe kryeveprat “Detektivët e egër” dhe “2666”.

Informacion shtesë

Viti i botimit

ssss

Seria

ddd

Perktheu

assss

Autori

Diane Hart, George Stewart

ISBN

888

Faqe:

250

Pesha

55

Permasat

333