Estetika e letërsisë

L1.000

Estetika e muzikës
Massimo Fusillo
Përktheu: Eldon Gjikaj

ISBN: 9789928373113

Sku: 140 Category: Massimo Fusillo Tag:

Përshkrim

Viteve të fundit estetika dhe letërsia kanë përjetuar një periudhë transformimi të thellë: estetizimi i përhapur që karakterizon botën aktuale, imagjinarja që gjithnjë e më tepër merr trajtë pamore, revolucioni i studimeve kulturore, ia kanë ripërcaktuar kufijtë. Ky vëllim tregon këtë ndërveprim kompleks, duke ndjekur këto tri shtigje: një panoramë historike të drejtimeve kryesore të estetikës letrare (estetika para estetikës; nga revolucioni romantik te modernizmi; pas modernitetit); verifikim në terren i pjesës historike përgjatë boshteve kryesore që përbëjnë komunikimin letrar (autor, zhanër, tekst, lexues); në fund, një hartë të fjalëve-kyç të estetikës bashkëkohore, e konceptuar në formën e një udhëzuesi në ndihmë të lexuesit.

 

Informacion shtesë

Numri i faqeve

274

Mund t’ju pëlqejnë edhe…