Histori e shkurtër e estetikës

L800

Histori e shkurtër e estetikës
Elio Franzini & Maddalena Mazzocut-Mis
Përktheu Eldon Gjikaj

ISBN: 9789928185532

Përshkrim

Teksti paraqet çastet kryesore të historisë së disiplinës së estetikës duke nisur që nga Antikiteti, kur ajo përfton vetëdije për ekzistencën e saj. Duke u afruar në periudhën moderne, ligjërimi shtrihet mbi çështje estetike të hapura nga rrymat kryesore filozofike të ditëve tona, që u kanë rezervuar problemeve të saj një rol me rëndësi dhe shpesh një përcaktim të vërtetë të fushave të veta teorike.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

203