Arratisje nga Lindja: Orientalizmi shqiptar nga Naimi te Kadareja

L1.000

Arratisje nga Lindja: Orientalizmi shqiptar nga Naimi te Kadareja (botimi IV i ripunuar)
Enis Sulstarova

ISBN: 9789928185709

Sku: 103 Category: Enis Sulstarova Tag:

Përshkrim

“Arratisje nga Lindja” është një ndër tekstet themelore në studimin e oriantalizmit dhe tropeve të tij në kulturën moderne shqiptare. Në një sërë esesh kritike që marrin në studim autorë kyçë të tre shekujve të fundit, si dhe ligjërimin publik në përgjithësi, Sulstarova analizon qasjen ndaj “tjetrit” oriental si tipar bazë të identitetit kulturor shqiptar.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

332