Monolog mbi poezinë dhe ese të tjera

L800

Monolog mbi poezinë dhe ese të tjera
Jorgos Seferis
Përktheu: Romeo Çollaku

ISBN: 9789928185440

Sku: 070 Category: Jorgos Seferis Tag:

Përshkrim

Në këtë botë, që gjithnjë ngushtohet, secili prej nesh ka nevojë për gjithë të tjerët. Duhet të kërkojmë njeriun, gjithkund ku mund të jetë. Kur, rrugës për në Tebë, Edipi takoi Sfinksin, dhe ky i parashtroi enigmën, përgjigjja e tij ishte: njeriu. Kjo fjalë e thjeshtë e shkatërroi përbindëshin. Le të thellohemi në përgjigjen e Edipit.
Jorgos Seferis
Ndër 18 esetë e përmbledhura në këtë vëllim, mund të përmendim: “Hyrje në poezinë e T.S. Eliot-it”, “Mbi një fragment nga Pirandello”, “Arti dhe epoka”, “K.P. Kavafis – T.S. Eliot; paralel”, “Në 700-vjetorin e Dantes”.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

305