Mbi mjerimin e jetës studentore

L500

Mbi mjerimin e jetës studentore
Mustafa Khayati
Përktheu Armand Dedej

ISBN: 9789928373007

Sku: 134 Category: Mustafa Khayati Tags: ,

Përshkrim

“Mbi mjerimin e jetës studentore” është një pamflet i shkruar më 1966 nga një grup autorësh (ku spikat Khayati), i cili iu shpërnda dorazi studentëve në fillim të vitit akademik. Në të parashtrohet një kritikë radikale ndaj status quo-së dhe ideologjisë sunduese, veçanërisht në suazat e nënshtrimit të studentëve ndaj kapitalizmit të pasluftës në perëndim.
Shtypi i kohës e quajti tekstin deri edhe “shpërfaqja e parë konkrete e një revolte që synon haptazi shkatërrimin e shoqërisë”, dhe idetë e tij patën rol instrumental në revoltat e 1968-ës.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

74