Banditët: Banditizmi shoqëror në epokën moderne

L1.000

Eric Hobsbawm
Banditët: Banditizmi shoqëror në epokën moderne
Përktheu: Lulzim Hoxha

ISBN: 9789928185990

Sku: 132 Category: Eric Hobsbawm Tag:

Përshkrim

“Banditët” është ndoshta teksti që i dha famë të gjerë njërit prej historianëve më të shquar të shek. XX. Duke hedhur dritë mbi lidhjet historike, kulturore dhe shoqërore të banditit me mjedisin në të cilin ai spikat, Hobsbawm arrin të nxjerrë në pah një figurë me kompleksitet shumëplanësh. “Banditi shoqëror”, siç e quan autori këtë figurë, ngërthen brenda vetes aspirata dhe ideale nga më kontradiktoret, duke ushtruar ndikim të fortë në imagjinatën popullore. Në këtë teskt tashmë klasik, Hobsbawm na ofron një këndvështrim krejtësisht të ri, provokues dhe hera-herës subversiv, mbi objektin e studimit të tij.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

277