Fetë e politikës: Mes demokracive dhe totalitarizmave

L1.000

Fetë e politikës: Mes demokracive dhe totalitarizmave
Emilio Gentile
Përktheu Doan Dani

ISBN: 9789928185518

Përshkrim

Sakralizimi i politikës, shkruan Gentile, ndodh sa herë që një entitet politik – kombi, demokracia, shteti, raca, klasa, partia, lëvizja – shndërrohet në entitet sakral, në një objekt kulti e adhurimi, dhe vendoset në qendër të një sistemi besimesh, simbolesh e ritesh. Atëherë lindin fetë e politikës, të cilat nuk identifikohen me një tip të vetëm ideologjie apo regjimi: ato mund të sakralizojnë demokracinë ose autokracinë, barazinë ose pabarazinë, kombin ose njerëzimin.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

299