Vetja dhe tjetri: Dyzet e pesë vjet të filozofisë franceze (1933-1978)

L800

Vetja dhe tjetri: Dyzet e pesë vjet të filozofisë franceze (1933-1978)
Vincent Descombes
Përktheu: Elvis Hoxha

ISBN: 9789928185426

Sku: 069 Category: Vincent Descombes Tag:

Përshkrim

Në këtë vepër, Descombes risjell në vëmendje temat dhe autorët kryesorë të filozofisë së shek. XX (që nga Sartre e Merleau-Ponty, deri te Althusser, Deleuze, Foucault, Lyotard e të tjerë), duke risjellë një pjesë të kontekstit historiko-politik të periudhës që mbulon, si dhe duke zhvilluar një “diskutim filozofik” mbi këto tema dhe autorë.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

257