Rëndesa dhe hiri

L600

Rëndesa dhe hiri
Simone Weil
Përktheu Blerta Hyska

ISBN: 9789928185570

Sku: 091 Category: Simone Weil Tags: ,

Përshkrim

Në këtë vepër përmblidhen një sërë reflektimesh, herë në formë epigrami, herë të zgjatura në disa paragrafë, mbi tema nga më të ndryshmet: zbrazëtia, koha, Zoti, uni, dashuria, dhuna, e keqja, dëshira, puna, etj.
Në udhëkryq midis filozofisë, aktivizmit politik dhe misticizmit, Weil është një ndër zërat më origjinalë në panoramën e mendimit të shek. XX.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

216