Vita nuova

L800

Vita nuova
Dante Alighieri
Përktheu nga italishtja: Arben Dedja

ISBN: 9789928185907

 

Sku: 113 Category: Dante Alighieri Tag:

Përshkrim

“Vita nuova” është vepra e parë poetike e Dantes. Përmes 31 lirikave, të lidhura mes tyre nga proza të shkurtra që herë i japin vazhdimësi rrëfimit dhe herë largohen prej tij, vepra zë fill te dashuria romantike e Dantes për Beatriçen, për të arritur te Dashuria, si virtyti moral më i lartë.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

120