Varietete të përvojës fetare: Studim i natyrës njerëzore

L1.500

Varietete të përvojës fetare: Studim i natyrës njerëzore
William James
Përktheu Sokol Kosta

ISBN: 9789928185563

Sku: 083 Category: William James Tags: ,

Përshkrim

Në këtë tekst, të përbërë nga leksione të mbajtura në Universitetin e Edinburgut, James analizon përjetimet individuale me natyrë fetare, duke u përqendruar te psikologjia e këtyre përjetimeve dhe duke lënë mënjanë teologjinë dhe aspekte të tjera të fesë si fenomen i organizuar shoqëror.

“Verietete” konsiderohet si një ndër tekstet themelore të psikologjisë dhe është lexim i domosdoshëm edhe në disiplina të tjera. Më 1985, Jorge Luis Borges e përfshiu “Varietetet” në listën e librave themelorë të kulturës botërore.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

536