E shenjta dhe profania

L800

E shenjta dhe profania
Mirecea Eliade
Përkthyen: Denata Qazimi dhe Azem Qazimi
ISBN: 9789928185747
Sku: 095 Category: Mircea Eliade Tag:

Përshkrim

E shenjta dhe profania është ndoshta teksti më i famshëm e një nga më të rëndësishmit e Mircea Eliade-s. Në të, autori analizon dy koncepte kyçe të fesë dhe mënyrën se si ky dualizëm (e shenjtë-profane) paraqitet në kultura e fe të ndryshme të historisë.

Informacion shtesë

Numri i faqeve

172